Translate

вторник, 20 января 2015 г.

Горілка, спотикач, кминова. малинова, горобинівка / Vodka, mantrap, kmynova. crimson, horobynivka

Горілки: вишнева, цитринова, малинова, кминова, горобинівка ягодянка, тернівка 

 ВИШНЕВА. 5 кг подавлених вишень настоювати на 4,5 л. горілки 3 дні, потім зцідити рідину та додати 900 г. цукру. Через 1-2 тижні процідити та розлити у пляшки.
ЦИТРИНОВА. 12 нарізаних свіжих лимонів залити 4,5 л горілки. Через тиждень злити рідину та додати 450 г цукру.
МАЛИНОВА.
0,5 кг стиглих ягід залити 1 л горілки, настоювати у теплому місці 2 тижні. Після чого процідити рідину і додати сироп, який приготувати із 120 г цукру та 2 столових ложок окропу.
КМИНОВА.
120 г меленого кмину, 900 г цукру та 4,5 л горілки настоювати 2 тижні, час від часу збовтуючи, після чого процідити та розлити у пляшки.
ГОРОБИНІВКА.
На 1 кг горобини беруть 2 л горілки, настоюють у прохолодному місці 2-3 місяці, потім проціджують, розливають у пляшки, додаючи при бажанні цукровий сироп.
СЛИВ'ЯНКА.
Вщерть заповнений сливами скляний балон із широким горлом заливають міцною горілкою, щільно закривають і витримують у темному місці 1-1,5 місяці. Потім зливають рідину і засипають сливи цукром, щоб вибрати із слив спирт, для цього ж можна використати цукровий сироп у пропорції 400 г цукру на 1,5 л води. Через 1,5 тижня зливають знов рідину, змішують із горілкою, злитою раніше, фільтрують, розливають у пляшки. Через 6 місяців слив'янка готова.
СПОТИКАЧ.
На 0,5 л горілки на протязі 2 тижнів настоювати, постійно збовтуючи, такі спеції: по 5 г гвоздики, кориці, шафрану, 10 г мускатного горіху, 20 г ванілі. Потім процідити, переварити із 400 г цукру, профільтрувати через вату і розлити у пляшки.
СПОТИКАЧ ІЗ ГАНУСУ /АНІСУ/.
Подрібнити 50 г анісу, залити міцною горілкою, настоювати 1,5 доби. Зварити сироп з 12 склянок води та 2 кг цукру, змішати із настояною горілкою, додати по 1 г кориці, гвоздики, коріандру. Настоювати 4 доби,
час від часу збовтувати. Процідити, розлити у пляшки, закоркувати. Через півроку напій буде готовий.
ТЕРНІВКА.
Достиглий терен засипають цукром та витримують на сонці 1,5 місяця, зав'язавши горловину скляного балону марлею. Коли сік переграє, у посуд доливають горілку із розрахунку 0,5 л на 10 кг ягід і тримають 3-4 місяці. Після чого фільтрують, додають горілку, прокип'ячують, охолоджують, розливають у пляшки, закорковують і тримають у прохолодному місці.
ЯГОДЯНКА.
На 1 кг будь-яких ягід беруть 1 кг цукру, розтирають, наливають 0,5 л горілки, дають відстоятись, проціджують, розливають у пляшки, і тримають у холодному місці.



Комментариев нет:

Отправить комментарий