Вялені сливи
Київська обл., Таращанський район.
Сливи сорту Угорка (темна - сині, покриті сизим нальотом, цупкенькі) складаються у великий горщик (літрів на 6). Кожен шар пересипається цукром - в залежності від смаку самої сливи - до 250 - 300гр на весь об*єм. Ставити у гарячу піч уже після приготування усіх основних страв і залишати надовго. Слива починає упрівати Якщо соку виділяється дуже багато, то він зливається. У піч треба ставити сливи разів 4-5. Поступово вони зморщуються, та не висушуються зовсім. Зберігати просто - у стерилізовану скляну банку насипати сливи, залити доведеним до кипіння соком. Дуже гарні на вигляд - темні сливи у темно - рубіновій прозорій рідині! Пробувала готувати в газовій духовці - смак не той! Хай родять вам сливи і готуйте на радість своїй родині!
Комментариев нет:
Отправить комментарий