Цьогоріч наша різдвяна кутя вдалася смачною -
предуже смачною
Я готую кутю так: перехрестилася, прочитала "Отче наш..", помила гарненько зерничко заздалегідь підготоване на кутю - тільки пшениця (не рис), добре і яра, добре і озима, зварила так, щоб горщик (каструлька) вповні була, з верхом - з добром щоб всенький рік бути. Варю, слідкую. щоб не пересохла і не занадто вогкою вдалася кутя. Трохи охолоне - медку-солодку додаю - він всотається в зернинки - смачно-смачно буде. Пшеничка стає прозорою і золотавою. Додаю розтертий з цукром мак (маку щедро, майже навпіл з кутею), горіхів волоських порібнених і не дуже, родзинок темних і світлих, сливок сушених без кісточок (тільки в Опішні такі є) і все - одразу куштую. Дуже люблю кутю.
Комментариев нет:
Отправить комментарий