Колодій, Масляна, Масниця, Масляниця, Сиропуст, Запуст,
Сиропусний тиждень, Сирна неділя, Пущення, Бабський тиждень
Під час
всього сирного тижня борщу не
варили, та й не обідали, лише снідали та вечеряли.
ЩОДНЯ
впродовж тижня варили ВАРЕНИКИ з сиром, пекли гречані млинці, смажили мандрики,
сирники. Їли все це з маслом. На вечерю іноді смажили рибу.
Млинці готували на опарі
з пшеничного тіста, підбиваючи гречаним борошном, смажили тонкими коржиками,
змазували олією, чи маслом чи сметаною, їли з малом розтопленим.
Мандрики
готували з сиру домашнього з яйцями, підмішавши пшеничним борошном, смажити на
сковороді, скласти в макітру, перемастити маслом і їсти.
Або інакше –
сир, яйця, борошно змішати, присолити, розкачати коржем, порізати ромбиками ,чи
сформувати шарики, варити у воді, скласти в ринку, облити маслом і… їсти!
Комментариев нет:
Отправить комментарий