Translate

понедельник, 15 февраля 2016 г.

Традиційне меню на Сирний тиждень / Traditional menu at Cheese Week

Колодій, Масляна, Масниця, Масляниця, Сиропуст, Запуст, Сиропусний тиждень, Сирна неділя, Пущення, Бабський тиждень 

Під час всього сирного тижня борщу не варили, та й не обідали, лише снідали та вечеряли.
ЩОДНЯ впродовж тижня варили ВАРЕНИКИ з сиром, пекли гречані млинці, смажили мандрики, сирники. Їли все це з маслом. На вечерю іноді смажили рибу.
Млинці готували на опарі з пшеничного тіста, підбиваючи гречаним борошном, смажили тонкими коржиками, змазували олією, чи маслом чи сметаною, їли з малом розтопленим.
Мандрики готували з сиру домашнього з яйцями, підмішавши пшеничним борошном, смажити на сковороді, скласти в макітру, перемастити маслом і їсти.

Або інакше – сир, яйця, борошно змішати, присолити, розкачати коржем, порізати ромбиками ,чи сформувати шарики, варити у воді, скласти в ринку, облити маслом і… їсти! 



Комментариев нет:

Отправить комментарий