Translate

воскресенье, 7 февраля 2016 г.

БОРЩИК у глиняному ГОРЩИКУ 2016 / BORSCHYK in a clay pot in 2016

АВТОРСЬКИЙ ГУРМАН-ЕТНОТУР
«СВЯТО БОРЩИКУ У ГЛИНЯНОМУ ГОРЩИКУ ТА ЕТНОВЕСІЛЛЯ ПО-ОПІШНЯНСЬКІ»
Дата проведення 13 серпня 2016 року
Місце проведення: ЕкоАгроСадибка салон-студія «Лялина Світлиця»
ПРОГРАМА ТУРУ:
6.00 Виїзд автобусом з Дніпропетровська (місце відправлення та прибуття – біля Оперного театру)
10.00 Прибуття в Опішню, урочисте відкриття Третього всеукраїнського гастрономічного народного фест-квесту «Борщик у глиняному горщику 2016»
З 8.00 починається розтоплення печей для приготування борщів.
З 10.00
до 13.00 приготування БОРЩІВ у горщиках у печах за оригінальною народною рецептурою. Дві борщові майстрині готуватимуть по ТРИ різновиди БОРЩУ в трьох опішнянських глиняних горщиках одночасно:
1. Борщ скоромний (з м’ясцем, звичний для родини учасниці, в чомусь удосконалений нею);
2. Борщ пісний (такий, що готують для родини часто)
3. Борщ особливий (за маминою, свекрушиною, бабусиною, тобто апробованою часом, технологією приготування).
Орієнтовне « Борщове МЕНЮ 2016»:



Учасниця №1. 
1. Борщ із м’ясом
2.
Борщ червоний з грушками 
3. Борщ із полуницею.
Учасниця №2: 
1. Борщ із м’ясом.
2. Борщ з рибою.
3. Борщ із секретним інгредієнтом


З 10.00 паралельно з приготуванням борщів відбуватиметься реконструкція опішнянського весілля – ЕТНОдійство в особах, в ролях, з відповідними костюмами, антуражем, танцями, піснями, музиками. Повністю покажемо обряд випікання весільного короваю по-нашому!! Це буде – феєрично!
УЧАСНИКОМ ЕтноВЕСІЛЛЯ може стати КОЖЕН БАЖАЮЧИЙ. Без вікових і статевих обмежень!!!!!!
10.30 – презентація хлібної закваски від Любові Григорівни Мовчан (Котельва, Полтавщина), члена клубу органічне землеробство, майстрині із виготовлення бездріжджового ХЛІБА.
12.00напередодні Медового Спасу (інші назви: Маковій, Мокрий спас, Спас на воді) призер конкурсу «Волонтер року 2013» у номінації «Мистецтво та культура», вчитель Віра Андріївна Аннусової (Царичанка, Дніпропетровська область) проведе майстер-клас із організації особливого святково-обрядового дійства «СПАСОВА БОРОДА» - навчимося її скрутити, завити-прикрасити, проведемо обряд «розчісування» та «відмивання» Спасової бороди від меду. Оберемо дівоньку-маківоньку, молодицю-жартівницю, ласуватимемо шуликами, співатимемо пісень про криницю, мак, городину та проведемо обрядові дії з маком, квітами та водою.
13.00-15.00 – презентація борщів учасницями, дегустація. Об’єм приготованих борщиків у глиняних горщиках ОБМЕЖЕНИЙ, поспішайте куштувати!!!!!
16.00 УРОЧИСТОСТІ: оголошення переможців, вручення призів, підведення підсумків Фестивалю-Квесту
10.00 – 18.00 – майстер-класи (виготовлення тканинної ляльки-мотанки, мотузяних коників, ліплення з глини, гончарювання), кухарські конкурси;
під час фест-квесту відбудеться
МАЙСТЕР-КЛАС із приготування КАЧАНОЇ КАШІ!!!!
дегустація 6 різновидів !!!! конкурсних борщів приготованих у глиняному горщику за стародавніми рецептурою і технологією у печі;
дегустація 36 різновидів!!!! конкурсних борщів, принесених чи привезених учасницями із Опішні, Зінькова, Великої Павлівки, Попівки, Глинська…
участь у майстер-класах по приготуванні борщу;
можливість спілкування з надзвичайно цікавими інформаторками стосовно традиційно-побутової культури українців;
можливість почути та побачити цікаві моменти стосовно традиційної культури харчування українців;
доступна рецептура автентичних борщів.
«Фото-полювання» по фестивалю (зібрані фото матеріали по фестивалю будуть брати участь у конкурсі на найкраще фото, який відбудеться о 16.30).
Під час фест-квесту Ви також матимете унікальну нагоду поласувати БОРЩАМИ, приготованими на кабиці, та іншими традиційними для Полтавщини стравами і напоями:
Борщик з карасиками 
Борщик з галушечками
Борщик із грушками 
Вареники з капусткою до сметани
Вареники з картопелькою до сметани
Галушечки полтавські
Каша качана – обрядова весільна
Вергуни
Гречаники 
Шулики з маком та медом 
Сирівець
Узвар
18:00 – закриття фест-квесту, виїзд у Дніпропетровськ.
Візьміть участь у Фест-Квесті «Борщик у глиняному горщику 2016» - і ми разом відтворимо кулінарний процес приготування БОРЩУ в печі за бабусиним рецептом, а також традиційний весільний обряд в особах!!!
У вартість туру – 290 грн./чол. – входить проїзд туристичним автобусом Дніпропетровськ-Опішня-Дніпропетровськ, супровід екскурсовода та краєзнавча екскурсія по маршруту слідування, вхідний квиток на фест-квест, медстраховка на період подорожі. Додатково оплачуються: власні витрати – їжа, сувеніри тощо.
На території фестивалю працюватимуть координаційні групи волонтерів, які будуть інформувати і допомагати гостям фест-квесту та відповідати за порядок і безпеку гостей.
Запрошуємо усіх смачно та весело провести віхідні!!!
Можливо взяти з собою велосипеди та помандрувати Полтавщиною.
На зворотньому шляху можна залишитись в Петриківці на Свято меду у неділю, з ночівлею на сіновалі та прийняти участь у здобуванні меду на пасіці фермерського господарства «Благодатне».
     

З питань відвідання квест-фесту телефонуйте: 788 52 59, 067 72 737 72, 066 17 16 018

Комментариев нет:

Отправить комментарий