АВТОРСЬКИЙ ГУРМАН-ЕТНОТУР
«СВЯТО БОРЩИКУ У ГЛИНЯНОМУ
ГОРЩИКУ ТА ЕТНОВЕСІЛЛЯ ПО-ОПІШНЯНСЬКІ»
Дата
проведення 13 серпня 2016 року
Місце
проведення: ЕкоАгроСадибка салон-студія «Лялина Світлиця»
ПРОГРАМА ТУРУ:
6.00 Виїзд
автобусом з Дніпропетровська (місце відправлення та прибуття – біля Оперного
театру)
10.00 Прибуття в Опішню, урочисте відкриття Третього всеукраїнського гастрономічного народного фест-квесту «Борщик у глиняному горщику 2016»
З 8.00 починається розтоплення печей для приготування борщів.
З 10.00 до 13.00 приготування БОРЩІВ у горщиках у печах за оригінальною народною рецептурою. Дві борщові майстрині готуватимуть по ТРИ різновиди БОРЩУ в трьох опішнянських глиняних горщиках одночасно:
1. Борщ скоромний (з м’ясцем, звичний для родини учасниці, в чомусь удосконалений нею);
2. Борщ пісний (такий, що готують для родини часто)
3. Борщ особливий (за маминою, свекрушиною, бабусиною, тобто апробованою часом, технологією приготування).
З 10.00 до 13.00 приготування БОРЩІВ у горщиках у печах за оригінальною народною рецептурою. Дві борщові майстрині готуватимуть по ТРИ різновиди БОРЩУ в трьох опішнянських глиняних горщиках одночасно:
1. Борщ скоромний (з м’ясцем, звичний для родини учасниці, в чомусь удосконалений нею);
2. Борщ пісний (такий, що готують для родини часто)
3. Борщ особливий (за маминою, свекрушиною, бабусиною, тобто апробованою часом, технологією приготування).
Орієнтовне «
Борщове МЕНЮ 2016»:
Учасниця
№1.
1. Борщ із м’ясом
2. Борщ червоний з грушками
3. Борщ із полуницею.
1. Борщ із м’ясом
2. Борщ червоний з грушками
3. Борщ із полуницею.
Учасниця №2:
1. Борщ із м’ясом.
2. Борщ з рибою.
3. Борщ із секретним інгредієнтом
1. Борщ із м’ясом.
2. Борщ з рибою.
3. Борщ із секретним інгредієнтом
З 10.00 паралельно
з приготуванням борщів відбуватиметься реконструкція
опішнянського весілля – ЕТНОдійство в особах, в ролях, з
відповідними костюмами, антуражем, танцями, піснями, музиками. Повністю
покажемо обряд випікання весільного короваю по-нашому!! Це буде – феєрично!
УЧАСНИКОМ ЕтноВЕСІЛЛЯ може стати КОЖЕН БАЖАЮЧИЙ. Без вікових і статевих обмежень!!!!!!
УЧАСНИКОМ ЕтноВЕСІЛЛЯ може стати КОЖЕН БАЖАЮЧИЙ. Без вікових і статевих обмежень!!!!!!
10.30 – презентація хлібної закваски від Любові Григорівни
Мовчан (Котельва, Полтавщина), члена клубу органічне землеробство, майстрині із
виготовлення бездріжджового ХЛІБА.
12.00 –
напередодні Медового Спасу (інші назви: Маковій, Мокрий спас, Спас на воді)
призер конкурсу «Волонтер
року 2013» у номінації «Мистецтво та культура», вчитель Віра Андріївна Аннусової (Царичанка, Дніпропетровська
область) проведе майстер-клас із
організації особливого святково-обрядового дійства «СПАСОВА БОРОДА» - навчимося
її скрутити, завити-прикрасити, проведемо обряд «розчісування» та «відмивання»
Спасової бороди від меду. Оберемо дівоньку-маківоньку, молодицю-жартівницю,
ласуватимемо шуликами, співатимемо пісень про криницю, мак, городину та
проведемо обрядові дії з маком, квітами та водою.
13.00-15.00 – презентація борщів учасницями,
дегустація. Об’єм
приготованих борщиків у глиняних горщиках ОБМЕЖЕНИЙ, поспішайте куштувати!!!!!
16.00 УРОЧИСТОСТІ:
оголошення переможців, вручення призів, підведення підсумків Фестивалю-Квесту
10.00 – 18.00
– майстер-класи (виготовлення тканинної ляльки-мотанки, мотузяних коників, ліплення з глини,
гончарювання), кухарські конкурси;
під час фест-квесту відбудеться МАЙСТЕР-КЛАС із приготування КАЧАНОЇ КАШІ!!!!
дегустація 6 різновидів !!!! конкурсних борщів приготованих у глиняному горщику за стародавніми рецептурою і технологією у печі;
дегустація 36 різновидів!!!! конкурсних борщів, принесених чи привезених учасницями із Опішні, Зінькова, Великої Павлівки, Попівки, Глинська…
участь у майстер-класах по приготуванні борщу;
можливість спілкування з надзвичайно цікавими інформаторками стосовно традиційно-побутової культури українців;
можливість почути та побачити цікаві моменти стосовно традиційної культури харчування українців;
доступна рецептура автентичних борщів.
під час фест-квесту відбудеться МАЙСТЕР-КЛАС із приготування КАЧАНОЇ КАШІ!!!!
дегустація 6 різновидів !!!! конкурсних борщів приготованих у глиняному горщику за стародавніми рецептурою і технологією у печі;
дегустація 36 різновидів!!!! конкурсних борщів, принесених чи привезених учасницями із Опішні, Зінькова, Великої Павлівки, Попівки, Глинська…
участь у майстер-класах по приготуванні борщу;
можливість спілкування з надзвичайно цікавими інформаторками стосовно традиційно-побутової культури українців;
можливість почути та побачити цікаві моменти стосовно традиційної культури харчування українців;
доступна рецептура автентичних борщів.
«Фото-полювання»
по фестивалю (зібрані фото матеріали по фестивалю будуть брати участь у
конкурсі на найкраще фото, який відбудеться о 16.30).
Під час фест-квесту Ви також матимете унікальну нагоду поласувати БОРЩАМИ,
приготованими на кабиці, та
іншими традиційними для Полтавщини стравами і напоями:
Борщик з карасиками
Борщик з галушечками
Борщик із грушками
Вареники з капусткою до сметани
Вареники з картопелькою до сметани
Галушечки полтавські
Каша качана – обрядова весільна
Вергуни
Гречаники
Шулики з маком та медом
Сирівець
Узвар
Борщик з карасиками
Борщик з галушечками
Борщик із грушками
Вареники з капусткою до сметани
Вареники з картопелькою до сметани
Галушечки полтавські
Каша качана – обрядова весільна
Вергуни
Гречаники
Шулики з маком та медом
Сирівець
Узвар
18:00 – закриття фест-квесту, виїзд у
Дніпропетровськ.
Візьміть участь у Фест-Квесті «Борщик
у глиняному горщику 2016» - і ми
разом відтворимо кулінарний процес приготування БОРЩУ в
печі за бабусиним рецептом, а також традиційний весільний обряд в особах!!!
У вартість туру – 290 грн./чол. – входить проїзд
туристичним автобусом Дніпропетровськ-Опішня-Дніпропетровськ, супровід
екскурсовода та краєзнавча екскурсія по маршруту слідування, вхідний квиток на
фест-квест, медстраховка на період подорожі. Додатково оплачуються: власні
витрати – їжа, сувеніри тощо.
На території фестивалю працюватимуть координаційні групи волонтерів, які будуть інформувати і допомагати гостям
фест-квесту та
відповідати за порядок і безпеку гостей.
Запрошуємо усіх смачно та весело провести віхідні!!!
Можливо взяти з
собою велосипеди та помандрувати Полтавщиною.
На зворотньому шляху можна залишитись в Петриківці
на Свято меду у неділю, з ночівлею на сіновалі та прийняти участь у здобуванні
меду на пасіці фермерського господарства «Благодатне».
З питань відвідання квест-фесту
телефонуйте: 788 52 59, 067 72 737 72, 066 17
16 018
Комментариев нет:
Отправить комментарий