У Полтавській області пройшов Всеукраїнський фестиваль борщу
Всі борщі готували в глиняних горщиках Сьогодні, 16 серпня, в селищі Опішня на Полтавщині, вперше проходить всеукраїнський гастрономічний фестиваль-квест "Борщик в глиняномугорщику - 2014", повідомляєкореспондент УНН з посиланням на"Новости Полтавщини". Зокрема, місцеві господиніп ропонують скуштувати 12 різновидівборщів, приготованих в глиняному горщику з давньої рецептурі та технології.
Загальна особливість всіх борщів - те, що вони приготовані в печі в глиняному горщику. "Борщ з печі, дійсно, має інший, особливий смак, ніж приготований в каструлі на газовій плиті. Він"з димком", пахне сушінням. Такий борщ не тільки смачніший, але й корисніший", - розповілаПіщаленко.
Крім звичних борщів, гостям пропонують борщ червоний з грушами, борщ з полуниці, борщ з кропивою.
Загалом, на фестивалі приготували близько 40 літрів борщу. Вартість вхідного квитка, разом з дегустацією 12 різновидів борщів, становила 45 грн. За словами куратора заходу дослідниці традицій використання глиняного посуду в культурі харчування українців Олени Щербань, мета фестивалю-квесту: вивчення традицій, правилприготування, рецептури, регіональних особливостей борщотворення, популяризація іреанімація культурних традицій Полтавського регіону.
Крім звичних борщів, гостям пропонують борщ червоний з грушами, борщ з полуниці, борщ з кропивою.
Загалом, на фестивалі приготували близько 40 літрів борщу. Вартість вхідного квитка, разом з дегустацією 12 різновидів борщів, становила 45 грн. За словами куратора заходу дослідниці традицій використання глиняного посуду в культурі харчування українців Олени Щербань, мета фестивалю-квесту: вивчення традицій, правилприготування, рецептури, регіональних особливостей борщотворення, популяризація іреанімація культурних традицій Полтавського регіону.
Комментариев нет:
Отправить комментарий