Translate

пятница, 22 апреля 2016 г.

Полтавська качана каша (крупці, крупи) - обрядова каша, яку готували в Україні, Полтавській області з кінця ХІХ - в першій половині ХХ століття переважно на весілля, хрестини, а також для святкувань ювілейних дат, чи важливих подій у житті людини - наприклад. входини в нову хату. Наразі відомо, що її готували тільки в двох районах - Диканському та Зіньківському. Ця каша поступово виходить із вжитку, рецептура і технологія забуваються, оскільки стала "не модною", каші взагалі з весільного столу витіснили страви . На весілля і на хрестини її готували тому, що вона ситна, поживна, має красивий вигляд. Традиційну рецептуру і технологію її варто зберегти тому, що ця страва є однією з перлин давньої полтавської кухні, і важливо її передати нащадкам, по-друге, для її виготовлення використовуються виключно органічні продукти, що є особливо актуальним у сьогоденні.

Комментариев нет:

Отправить комментарий